KMO-PORTEFEUILLE

Wat is het?

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel vanuit het Agentschap Innoveren & Ondernemen waarmee je als kleine of middelgrote onderneming jaarlijks tot 7500 euro financiële steun kan krijgen voor de aankoop van diensten (opleidingen en adviezen) die de kwaliteit van je onderneming verbeteren.

Een voorwaarde om van deze subsidie te kunnen genieten is dat je hiervoor samenwerkt met een geregistreerd dienstverlener. 365° Business Coaching is zo'n geregistreerd dienstverlener.

Registratienummer Advies: DV.A241742

Welke diensten komen in aanmerking?

Als geregistreerd dienstverlener kunnen wij u de volgende diensten aanbieden via de KMO-portefeuille: Strategisch advies voor KMO's. Dit zijn de verschillende stappen:

Wie kan gebruik maken van de KMO-portefeuille?

Met deze checklist ontdek je of je binnenkort een beroep doet op de kmo-portefeuille:

Heb je vijf keer 'ja' geantwoord? Dan kom je in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Hoeveel subsidies kan ik ontvangen?

De grootte van je subsidies is afhankelijk van de grootte van je onderneming. Als kleine onderneming geniet je tot 30% steun. Middelgrote ondernemingen kunnen rekenen op 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar bedraagt 7500 euro.

Hoe kan ik me registreren?

De aanvraagprocedure voor de KMO-portefeuille gebeurt volledig digitaal. Als je voor de eerste keer een subsidieaanvraag wil doen, moet je je onderneming eerst registreren op het online platform (INKOM). Voor meer informatie over het gebruik en de procedure van de kmo-portefeuille, kan je terecht op de website van de kmo-portefeuille.

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Hier kan je alle informatie nog eens rustig nalezen en je bedrijf digitaal registreren.

Start hier

STAPPENPLAN

1
Digitale registratie via INKOM

Als ondernemer dient u zich eerst te registreren via het online platform INKOM. Eenmaal dit is gedaan kan u aan de slag.

2‍
Contact met een geregistreerd dienstverlener

365° Business Coaching is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Contacteer ons voor uw adviesofferte op maat van uw bedrijf.

3‍
Online de subsidie
aanvraag indienen

Uw subsidie aanvraag moet online worden ingediend via de website en dit ten laatste 14 dagen na de aanvang van de opleiding of de adviesverlening.

4‍
Storting van de eigen bijdrage

Ten laatste 30 kalenderdagen na je online aanvraag stort je je eigen bijdrage op de kmo-portefeuille rekening (in samenwerking met financiële partner Sodexo).

5‍
Subsidie bijdrage wordt gestort

De Vlaamse overheid maakt de subsidie eveneens over naar deze rekening. Je ontvangt hiervan een melding per e-mail.

6‍
Strategisch advies wordt verleend

Je ontvangt het gevraagde strategische advies van ons met een plan van aanpak.

7‍
Factuur en betaling geregistreerd dienstverlener

Wanneer je dienstverlener je een factuur stuurt, kan je via de website opdracht geven om deze via je kmo-portefeuille rekening te laten betalen.