Contentmarketing, wat heb ik te vertellen?

Contentmarketing, wat heb ik te vertellen?

Laat ons eerst even stilstaan bij de vraag: “Wat is content marketing?”.

Het is een vorm van marketing, onder de norm ‘branding’, waarbij men aan de (potentiële)doelgroep relevante informatie verschaft.

Deze content is niet meteen een directe link naar de producten of diensten die je verkoopt, maar biedt eerder een leerrijke meerwaarde en zorgt tegelijk voor een binding met je klanten. Het doel van content marketing ligt dan ook in een opbouw van opportuniteiten om verder in dialoog te treden met je doelgroep, door je specifiek op hun kennis- en interessedomein te gaan richten.

Logisch dan ook dat deze vorm van marketing in de B2B-sector steeds frequenter terugkomt. Want, door consequent relevante content te gaan verspreiden, bouw je als organisatie een soort van positieve reputatie en autoriteit op.En we willen allemaal wel dat onze organisatie professionalisme uitstraalt, toch?

Even dieper ingaan op dat woord ‘content’ dan; het is immers zo dat de verspreiding van de informatie zich kan uiten in verschillende vormen. Zo zijn er organisaties die ervoor kiezen om te starten met bloggen, anderen om podcasts te gaan organiseren of andere die het gewoon houden bij het uitsturen van newsletters, white papers, e-mails en noem maar op. Maar het doel blijft steeds hetzelfde: Je doelgroep gaan informeren en/of opleiden, zonder directe reclame te maken of verkoop na te streven.

De doelgroep triggeren, dat is waar content marketing om draait.

En ben jij ondertussen al getriggerd? Want wat ben jij hier aan het lezen? 😉

 

In onze volgende blog zullen we het hebben over de ROI van content marketing. Want bloggen en schrijven is wel leuk, maar wat brengt het eigenlijk op? Is de tijd die mijn team investeert wel de moeite waard?

 

Volg ons op sociale media en ontdek wanneer onze volgende expertiseblog online komt.

Tot snel!

Auteur:
Yasmine De Greve
Online Marketing