IT-automatisatie op maat van de KMO

IT-automatisatie op maat van de KMO

De zoektocht naar efficiëntie: IT-automatisatie op maat van de KMO

Binnen een continue zoektocht naar efficiëntie kunnen (online) automatisatietools mogelijk een prominente plaats innemen in uw organisatie.

Elke organisatie maakt gebruik van IT-tools; sommigen zweren bij Excel en andere Office-tools, anderen hebben (reeds) een stap gezet richting CRM, boekhoudpakket en/of gebruiken bedrijfseigen tools voor bijvoorbeeld productie, stockbeheer, design, enz.

Maar wist u dat er ook tools bestaan die al deze programma’s kunnen laten samenwerken? En dit op een betaalbare en eenvoudige manier?  

Laten we ze gemakshalve ‘automatisatietools’ noemen. Het concept is simpel: de automatisatietool neemt een verbindende plek in tussen 2 of meer van uw bestaande programma’s en kan zo zorgen voor een resultaat dat voortvloeit uit beide. Zo kan u enerzijds automatisch acties opstarten, bijvoorbeeld na het akkoord van de klant op zijn offerte wordt de voorschotfactuur opgestuurd en/of gegevens voorwaardelijk wegschrijven, bijvoorbeeld een afspraak met een klant in outlook kan dan weggeschreven worden in het klantendossier.

Zo’n automatisatietool kan dus enorm krachtig zijn om repetitieve taken over te nemen, mits goed doordacht en uitgetest! Goed voorbereiden en logisch uitdenken voor u start met een tool, is dus cruciaal. Documenteer eerst wat u zou willen bereiken en hoe, alvorens u aan de slag gaat met uw tool van keuze. Vergeet immers niet: a fool with a tool, stays a fool ;-)

Daarna volgt dan daadwerkelijk de keuze: er zijn tig tools beschikbaar. Best is u te laten begeleiden of er overal eens door te gaan voor een kleine test. Voor de meeste beschikt u over een testperiode u moet overstappen naar een betalende. Zorg ervoor dat de keuze van de tool uw uiteindelijke doel optimaal ondersteunt. Voelt u zich hiervoor niet sterk genoeg? Laat u dan begeleiden. Immers, eens de automatisatie effectief opgezet, is de efficiëntiewinst een feit!

Hierbij alvast enkele tools waar u eens kan “voelen”:

Hulp nodig? Wij staan steeds open voor een vrijblijvend gesprek!

Auteur:
Willem Billiet
Digitale transformatie