Praten helpt

Praten helpt

Eén van onze klanten riep recent onze hulp in omdat hij een aantal verbeteringen wenste te brengen aan de interne informatiestructuur, in het bijzonder aan de beheersbaarheid en toegankelijkheid ervan.

In eerste instantie lichtten de klanten hun huidige situatie toe, met hun wensen en randvoorwaarden. Waarna wij aan de slag gingen om een oplossing te zoeken.

Maar: geen enkele oplossing bleek voor ons te voldoen. We liepen immers steeds tegen de gewenste functionaliteiten en randvoorwaarden aan en moesten na een diepgaande analyse besluiten dat, gezien de gestelde vereisten, er op die manier geen degelijke oplossing mogelijk was.

We lieten echter de armen niet hangen en gingen een uitgebreide dialoog aan met onze klant, waarbij elke gevraagde functionaliteit en voorwaarde nogmaals gedetailleerd werden besproken, met telkens voorstellen voor degelijke, aanvaardbare alternatieven.

Gebaseerd op het kader dat wij zo geschetst hadden, werd vervolgens het toepassingsgebied aangepast; twee dagen later lag er een oplossing op tafel waar de klant zich volledig kon in vinden.

Praten helpt dus!!

Volg ons op social media en kom meteen als eerste te weten wanneer er een nieuwe blog online komt!

Auteur:
Eric Jacops
Organisatie